Euskal Herriko Artzain Eskola
Artzaintzak gure gizartearen egungo erronkei aurre egiten laguntzen du, hala nola klima-aldaketari, demografiari, tokiko ekonomiari edo kultura-aniztasunari.
Artzainak landa gunearen, gure lurraldeen, animalien, landareen eta elikagaien biodibertsitatearen kudeatzaileak eta kontserbatzaileak dira.
Ikastaro trinkoa Esnetarako ardiak eta ahuntzak
(1400 ordu)
Etengabeko prestakuntza
(500 ordu)
- Artzain txakurrak trebatzea (aurreratua)
- Artzain txakurrak trebatzea (oinarrizkoa)
- Gaztak ontzea
- Artaldea elikatzea eta gobernatzea
- Jardunbide egokiak baserriko makineriaren erabileran
- Nekazaritzako elikagaien merkaturatzea
- Fermentuek nola eragiten duten Idiazabal gaztan. Metagenomikatik haratago
- Esnekiak egitea (dibertsifikazioa)
- Gazta egitea (oinarrizkoa)
- Gazta onduak ontziratzea
- Ustiategiaren gestio tekniko-ekonomikoa eta EAEko ekintzailetzaren ekosistema
- Erabilera holistikoaren hastapenak
- Esnetarako ardien ugalketa eta hautapena maneiatzea
- Idiazabal JDB gaztaren ebaluazio sentsorialaren metodologia
- Erditzea, esnearen ekoizpena eta kalitatea
- Erditze-aldia, esne-ekoizpena eta esnearen kalitatea
- Prestakuntza-praktikak Gomiztegin: erditzeak eta gaztandegia
- Bazka-ekoizpena eta erabilera holistikoa
Bisita teknikoak eta prestakuntzakoak
Bisitak eta trukeak sustatzen ditugu landa-eremuko beste eragile eta esperientzia batzuekin.
Artzain Eskolarekin harremanetan jarri
Arantzazu auzoa, Oñati, Gipuzkoa (Google Maps)
Emaila: artzaineskola@hazi.eus
Tel: (+ 34) 943 251 008
Whatsapp: (+34) 688689725